Waarom ondernemers bezorgd zijn over een ‘steeds instabieler’ Duitsland (DUITSLANDNIEUWS / NL)

Geschreven in samenwerking met Bertus Bouwman voor Duitslandnieuws.nl, klik hier voor het origineel.
Foto: Publicon / CC / Wiki

De tijd dat Duitsland het baken van rust was in Europa lijkt voorbij. Ondernemers hebben weinig vertrouwen in de economische plannen van Merkel 4. Ook Spiegel-columnist Henrik Müller ziet een steeds instabieler Duitsland.

Read More

De vijf uitdagingen voor Angela Merkel (DUITSLANDNIEUWS / NL)

Geschreven voor Duitslandnieuws.nl, klik hier voor de originele versie.
Foto: Von European People's Party CC / Wiki

Angela Merkel gaat voor een vierde termijn. Als ze in september opnieuw de verkiezingen wint en haar termijn uitdient, evenaart ze Helmut Kohl als langst zittende Duitse bondskanselier. Dit zijn haar vijf grootste uitdagingen.

Read More

Podcast: Radiomaker Joost Wilgenhof gaat op zoek naar de ‘Wutbürger’ (DUITSLANDNIEUWS / NL)

Radiomaker Joost Wilgenhof gaat de komende maanden op zoek naar de 'Wutbürger'. In de podcast spreekt hij met Job Janssen en Derk Marseille over de vraag hoe Duitse media en politici omgaan met het thema migratie en integratie. Radiomaker Joost Wilgenhof maakt de komende maanden een documentaire over een man in Saksen die op een inspraakavond zijn zorgen uitte over de de bouw van een moskee. Zijn betoog kwam op youtube en ging viraal.

Read More

Noordrijn-Westfalen heeft meer aandacht voor Nederland dan omgekeerd (DUITSLANDNIEUWS / NL)

Geschreven voor Duitslandnieuws.nl, klik hier voor de originele versie.
Foto: Dietmar Rabich CC / Wiki

In Mönchengladbach vindt woensdag de zevende Duits-Nederlandse handelsdag plaats. Nederland en Noordrijn-Westfalen drijven jaarlijks voor tientallen miljarden euro handel met elkaar. Volgens de directeur van het centrum voor Nederland-Duitsland studies in Münster, Friso Wielenga, zou Nederland wel wat meer aandacht mogen besteden aan de grootste Duitse deelstaat.

Read More

Selderhuis: ‘Maarten Luther zou het huidige Duitsland een zooitje vinden’ (DUITSLANDNIEUWS / NL)

Geschreven voor Duitslandnieuws.nl, klik hier voor de originele versie.
Foto: eigen foto

Kerkhervormer Maarten Luther spijkerde vandaag precies 499 jaar geleden zijn 95 stellingen aan de kerkdeur in Wittenberg in de deelstaat Saksen-Anhalt. Het huidige Duitsland valt zonder de ideeën van Luther niet te begrijpen. De Nederlandse theoloog en Luther-kenner Herman Selderhuis vertelt hoe.

Read More